VREMEPLOV: Četiri godine vladavine sina Tome Nikolića u Kragujevcu

Kragujevac danas „slavi“ četiri godine nove gradske vlasti.
Tada je, neviđenom kupovinom odbornika „na kilo, žive vage“ a kažu neki i „kidnapovanjem“ istih, srušena višedecenijska (!) vlast jedne čudne političke skupine koja je uspešno menjala ideologije, nazive i koalicije (SPO, SDPO, ZZK, ZZŠ) i o(p)stajala na vlasti u gradu na Lepenici.
Vlast u Kragujevcu tada je prigrabio Radomir Nikolić, sin predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je od tada gradonačelnik uz jaku podršku Dačićevih komunista i preletača iz pomenute čudne političke grupacije.
Kažu da je Radomirovo ustoličenje deo pogodbe koju je Nikolić napravio s Vučićem kada je odustajao od predsedničke kandidature.

Ali, da vidimo kako se sve to odvijalo…

ARHIVA

KRAGUJEVAČKI ODBORNICI ZAKLJUČANI U HOTELU U PALMINOM RODNOM SELU

Odbornici nove vladajuće koalicije u Kragujevcu, koji su danas smenili gradonačelnika Veroljuba Stevanovića, proveli su tri dana u karantinu, da neko slučajno ne bi promenio odluku.

Više od trideset odbornika iz SNS, SPS, Jedinstvene Srbije i drugih stranaka koje podržavaju smenu vlasti, od subote su bili u hotelu „Alfa” u rodnom selu Dragana Markovića Palme Končarevo kod Jagodine.

Odbornici su bili smešteni u 47 soba, a svi su pravo iz karantina danas odvedeni na sednicu Skupštine grada Kragujevca!

Ovaj hotel, koji pruža sve mogućnosti za potpuni odmor i relaksaciju, bio je potpuno blokiran, a podaci o „vikend gostima” su strogo čuvana tajna.

Reporteri su uspeli da uđu u hotel, ali samo na nekoliko minuta, dok ih pod fizičkom pretnjom iz zgrade nisu uklonili korpulentni momci koji nisu imali nikakve oznake.

Osoblje hotela nas je prvo uveravalo da „nema ovde nikakvih odbornika”, da je hotel put „jer se održava neki seminar” i svi su pokušavali da izbegnu bilo kakav kontakt s novinarima.

U kafiću pored bazena zatekli smo desetak ljudi koji su mirno sedeli i razgovarali sve dok naša ekipa nije ušla. Kada smo ih pitali da li su na seminaru, ćutanje je bio jedini odgovor.

A kada smo pitali „ko je iz Kragujevca”, svi su počeli da se smeju, ali niko od njih nije želeo da razgovora s nama. Ubrzo je stiglo i obezbeđenje.

– Ko ste vi? Molimo vas da napustite prostor – zagrmeo je krupni mladić, koji je potom zaključao spoljna vrata kafića sve sa ljudima u njemu. Kada se obezbeđenje povuklo, pokušali smo ponovo da uđemo, ali niko od „gostiju” nije želeo da nam otključa. Osoblje hotela je potom u korak pratilo novinarsku ekipu.

Probali smo i da ručamo, ali nam je ljubazno rečeno da to ne radimo naročito s fotoaparatom jer, kako reče jedan od zaposlenih, „što smo slikali, slikali smo”.

Iako su nas svi uveravali da u hotelu nema odbornika iz Kragujevca, ipak smo uspeli da fotografišemo nekoliko odbornika nove vladajuće koalicije, koji nisu želeli da govore za medije.

Na parkingu iza hotela bio je i parkiran autobus. Naravno, sa kragujevačkim tablicama.

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.