Troicki: Možemo do trofeja!

Prvo što sam uradio je da sam javio našem bivšem selektoru Nenadu Zimonjiću i obavestio ga da postoji šansa da postanem selektor, da ću se kandidovati i da su me igrači predložili, rekao je novi selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki.

On je gostujući na RTS-u pojasnio situaciju kako je došlo do toga da nasledi Nenada Zimonjića, koji je prethodno izjavio da je imao želju da nastavi i da je iznenađen smenom.

„Kada sam podneo kandidaturu, seli smo i pričali sa Zimonjićem – napravili smo timski sastanak. Bio je iznenađen, naravno. Nije očekivao da će se to desiti, ali smo pričali na tu temu, bio je obavešten, rečeno mu je u čemu je razlog smene. Jednostavno, igrači su hteli neku novu energiju, novi početak”, istakao je Troicki, prenosi Tanjug.

Dodao je da je potpuno normalno da u svakom sportu dođe do zasićenja na relaciji igrači-trener, pa i u tenisu.

„Ziki je bio sjajan selektor, imao je mnogo uspeha i ja se nadam da ćemo nastaviti istim putem. Daću sve od sebe da se to i desi”, rekao je Troicki.

Nije neobična situacija u svetskom tenisu da igrač koji je još aktivan sedne na klupu nacionalnog tima, tako je uostalom počeo i Zimonjić, ali Troicki ističe da svi oni u nekom trenutku karijere osete čari trenerskog posla.

„Kao trener, nemam zvaničnog iskustva. Ali tokom svih ovih godina u Dejvis kupu sam učio i video svašta. Davao sam savet čak i kao igrač, gledajući sa strane. Uglavnom su se svi trudili da pomognu nekim savetima igračima na terenu, tako da će to biti i ovoga, samo možda u malo službenijem obliku”, kazao je on.

Novi posao, kako ističe Troicki, predstavlja kraj igračke karijere samo u Dejvis kupu.

„Neću više igrati u tom takmičenju. Odlučio sam da ustupim mesto mlađima i trenutno bolje plasiranima. Verujem u njih, zato sam i prihvatio ovu odgovornost da budem na čelu reprezentacije. Mislim da ponovo možemo da osvojimo”, zaključio je Troicki.

Related posts

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Translate »
%d bloggers like this: