Savez za Srbiju veći za deset novih organizacija

Opozicionom Savezu za Srbiju pristupilo je deset novih organizacija čiji su predstavnici postali članovi Konferencije SZS i koji su dobili sertifikate o pristupanju SZS.

Sa njima ćemo nastaviti da razvijamo i širimo ideje iz platforme Saveza u 30 tačaka, rekao je Dragan Đilas, koji ovog meseca predsedava Savezom za Srbiju.

On je na konferenciji za novinare naveo da je Savez otvoren za sve koji prihvataju programsku platformu i koji žele da menjaju ne samo vlast nego i sistem u Srbiji. Prema njegovim rečima, Savez će narednih nedelja objaviti ko se još priključio i da je ideja da se SZS proširi na teritoriju čitave Srbije.

Nove članice Saveza su “Pokret za porodicu”, grupa građana “Pirotska nova snaga” iz Pirota, Pokret veterana Srbije, udruženje građana “Mladi Milanovca” iz Gornjeg Milanovca, “Pokret za naš grad” iz Kragujevca, udruženej građana “Izbor postoji” iz Bora, “Socijalistički pokret Srbije” iz Obrenovca, “Glasno za omladinu” iz Bora, “Protiv diktature” i “Pokret za bezbednu Srbiju”.

Vladimir Stojičević, predstavnik udruženja građana “Glasno za omladinu” iz Bora novinarima je rekao da se udruženje pristupilo Savezu jer želi da se bori protiv odlaska mladih iz Srbije a Savez smatra jedinom alternativom ovoj vlasti.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Translate »
%d bloggers like this: