Nikšić: Oslobođeni vladika Joanikije i osam sveštenika (VIDEO)

Vladika Joanikije i 8 sveštenika koji su privedeni zajedno sa njim, pušteni su na slobodu! 

Vladika Joanikije se odmah nakon puštanja na slobodu obratio vernom narodu. Ogromna masa ljudi slušala je njegov govor, dok su gradom odjekivali povici podrške.

– Ova vaša podrška je izraz ljubavi prema crkvi i logični je i prirodni nastavak. Imali smo jedan mali nesporazum ovih dana sa vlastima. Pokazali smo šta znači za ovaj narod praznik Svetog Vasilija, i koliko nam znače litije u ovom gradu. Mi i dalje vodimo računa o ovoj zarazi. Bilo je umrlih od ove bolesti.Ali, Bog i Sveti Vasilije su sačuvali Crnu Goru. Draga braćo odmah da vam kažem, mi imamo veliku tradiciju, hteli smo da proslavimo Svetog Vasilija onako kako se može. Znali smo koliko narod voli Svetog Vasilija i koliko mu je odan.Kad smo videli narod koji želi da produži kontinuitet liitja, mi smo našli najbolje rešenje da obavimo molitveni hod. Nismo sebi mogli da dozvolimo da povredimo narod.. Ispao bi mnogo veći haos i vlasti bi imali mnogo više problema.Kada smo išli u molitvenom hodu, narod se u miru i u slozi, razišao svoj domovima, a problemi su nastali kad se vlast umešala posle – rekao je on.

– Mi na našim skupovima gledamo da ne bude nijedne psovke i da ne bude uvreda. Ja ne razumije pojedine poteze vlasti, ali policajci u pritvoru su bili više nego korektni. Bili su profesionalni, ljudski su se ponašali, i oni su deo našeg čestitog naroda, pošteno rade za svoju koru hleba – dodao je vladika Joanikije.

Pokrenite komentarisanje

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.