Kragujevac: Alternativa neće bojkotovati lokalne izbore

Grupa građana „Alternativa”, sa Slađanom Rakićem kao nosiocem izborne liste, neće bojkotovati sledeće lokalne izbori u Kragujevcu, na proleće 2020. godine.

„Kragujevačka inicijativa” i „Nova snaga” zajedničku kampanju počele su još u martu 2018. godine, a ujedinili su se pod imenom „Alternativa”. Odbornik u Skupštini grada ispred „Alternative” je Nikola Nešić, a predsednik je Slađan Rakić.

– Grupe građana u svakom izbornom procesu u startu zaostaju za političkim strankama i koalicijama sa centralama u Beogradu iz mnogo razloga i taj argument koristili su svi politički akteri u gradu da nas ubede da se priključimo upravo njihovoj opciji. Istrajali smo u nameri da na izbore izađemo pod svojim imenom i prezimenom, bez sakrivanja iza beogradskih lidera, sami smo birali svoj put i sada želimo da svoju podršku izmerimo na lokalnim izborima, navode u ovoj političkoj organizaciji.

Kako kažu, posvetili su se formiranju izbornog štaba, liste kandidata za odbornike, kontroli izbora

– Sve druge velike teme za grupu građana su gubljenje vremena, a drugima ostavljamo da procene da li žele da na izborima učestvuju i uz „rizik” da ćemo od raznih stručnjaka biti proglašeni za neke saradnike režima, navodi se u saopštenju „Alternative”.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.