Kladionica Meridijan: SNS će na izborima osvojiti više od 60% glasova

Na prvoj predizbornoj listi s kvotama koju je juče objavila kladionica „Meridijan“, procena je da će SNS osvojiti više od 60% glasova, daleko iza naprednjaka će biti koalicija SPS-JS Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme sa 13,75 procenata, dok će se iznad cenzusa naći još samo SRS Vojislava Šešelja, sa 4,01, i PSG Sergeja Trifunovića, sa tačno četiri odsto glasova. Ostalih političkih partija i koalicija koje su najavile učešće na izborima trenutno nema u ponudi, a očekivana izlaznost je 52,5 odsto.

Komentarišući ove prognoze, Bojan Klačar, izvršni direktor „Cesida“, kaže da je reč o preliminarnim kvotama, koje su podložne promenama.

– Na izborima će se pojaviti još neke izborne liste i one će uticati na ostale rezultate, a ispred nas je kampanja u kojoj se polako diže procenat opredeljenih. Ove kladioničarske kvote bazirane su na onome što je poznato danas, odnosno još pre krize… Kvote prepoznaju trendove koje su i istraživački prepoznate, a to je da SNS zadržao postojeću snagu ili ju je blago uvećao zbog činjenice da su jedini bili aktivni proteklih nedelja. Podaci za SRS i PSG pokazuju da se oni nalaze oko cenzusa i da na njihov rezultat dominantno utiče kampanja. Izlaznost je na tragu istraživačkih procena da će biti manja nego ranije, ali ne dramatično – ističe Klačar.

Ozbiljna priča

Poslanik SNS Vladimir Đukanović kaže da ove kvote treba shvatiti veoma ozbiljno pošto kladionice imaju ozbiljna matematička odeljenja koja rade precizne proračune.
– Svaka kladionica, naravno, daje kvote da animira ljude da igraju. Oni vam ponude, a vi budite hrabri, pa igrajte, na vama je. Nijedna kladionica ne daje kvotu da izgube novac, već gledaju vrlo realno da se postave. Imaju jaka matematička odeljenja koja vrše proračune i vrlo retko greše. Njihove procene i kvote podložne su promenama u zavisnosti od političkog trenutka, trenutne situacije i oni svoje procente prilagođavaju – kaže Đukanović.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.