Četvorica opoziciono opredeljenih nasilnika napali su u kafiću sudiju Novicu Pekovića i advokata Gorana Petronijevića i naneli im teške telesne povrede. Napadu je prethodilo divljanje u susednom lokalu u kojem su razulareni huligani uzvikivali „Vučiću pederu!“ i „Vračarci, prodali ste se za 100 evrića!“

Poznatog beogradskog advokata Gorana Petronijevića (60) i sudiju u penziji i bivšef šefa Apelacionog suda Novicu Pekovića (70) preksinoć su napala četvorica muškaraca u kafiću na Vračaru i nanela im teške telesne povrede. Pekovića su udarcem nogom u glavu odmah onesvestili, dok je Petronijević, završio s polomljenim rebrima. Policija je juče uhapsila nasilnike.

Peković, koji je jedan deo karijere proveo i na funkciji predsednika Apelacionog suda u Novom Sadu, i Petronijević našli su se preksinoć u jednom od kafića u Njegoševoj ulici. U bašti susednog lokala sedela je grupa momaka koja je počela da urla, vređa ljude iz tog kraja i psuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Uzvikivali su: Vučiću, pederu. Vračarci, prodali ste se za 100 evrića!, a onda je neko, najverovatnije od stanara susednih zgrada, pozvao policiju.

Policija je došla i legitimisala pomenutu grupu, oni su rekli da to više neće raditi i da će se razići, samo da plate račun. Kad je patrola otišla, četvorica iz te grupe ušla su u lokal kod Petronijevića i Pekovića i napala ih.

– Udarali su ih i šutirali, napadnuti su i stolovima i stolicama. U Urgentnom su im konstatovane teže telesne povrede. Petronijević je teže prošao, njemu su, izgleda, polomljena rebra – kaže izvor.

Nasilnici su posle napada pobegli, ali su juče u toku dana uhapšeni. Kako je saopštio MUP, uhapšeni su N. Đ. (41), B. M. (53), U. A. (40) i M. V. (40), zbog sumnje da su dvojicu muškaraca udarali po rukama, nogama i glavi. Određeno im je zadržavanje od 48 sati i protiv njih će biti podneta krivična prijava.

Kao motiv napada, prema jednoj verziji, navodi se da su nasilnici mislili da su Petronijević i Peković zvali policiju. Sa druge strane, uhapšeni nasilnici su, kako nezvanično saznajemo, tvrdili da su im Petronijević i Peković dobacivali.

Petronijević nije davao izjave za javnost, ali njegov prijatelj, poznati advokat Toma Fila, koji se juče čuo s njim, prepričava šta mu je kolega rekao da se dogodilo.

– Huligani su bili u istom kafiću, urlali su „Vučiću, pederu“ i „Vračarci, prodali ste se za 100 evrića“, kaže Fila.

Neko je zvao policiju, huligani su ih izbacili. Kad je otišla policija, prišla su im dvojica, verovatno su mislili da su oni zvali policiju, a nisu. Jedan je Pekovića udario nogom u glavu, čovek je pao u nesvest – priča Fila i dodaje: – Dvojica su počela da udaraju Gorana. Postavlja se pitanje – barabe će biti kažnjene, ali kakva je bezbednost ljudi, da li smo mi mete za svakoga?