Banja Luka: Odlaganje skupa „Smisao srpskog svijeta“ zbog epidemiološke situacije

SNP – Izbor je naš donio je odgovornu odluku da, zbog teške epidemiološke situacije u regionu, odloži najavljeni i već pripremljeni skup „Smisao srpskog svijeta“, koji je trebalo da se održi u Banja Luci u subotu 31. oktobra 2020.
Ovakvom odlukom sprječavamo mogućnost ugrožavanja zdravlja učesnika koji su trebali doći iz Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije. Dakle, razlog odlaganja skupa jeste mogućnost ugrožavanja javnog zdravlja, a u vezi virusa Кorona-19. Takva teška i na neki način iznuđena odluka, navela nas je na razmišljanje o mogućim nesagledivim posljedicama izazvanim tim virusom, jer on može biti sredstvo za ostvarivanje nečijih ciljeva. A riječ je o jedinstvenom, univerzalnom obrazovanju koje podrazumijeva i način obrazovanja; uništavanje radnih mjesta kao i mnogih profesija; suštinsku promjenu bankarskog, monetarnog i finansijskog sistema; novi način i vrstu ishrane ljudi (možda se zato sa virusom gubi čulo mirisa i ukusa, ili se možda „sugestivno“ djeluje na psihu čovjeka). To otvara mogućnost, kao i još mnogo toga, da situacijom u vezi pandemije upravlja ili bar nju zloupotrebljava svjetski centar moći.
I zbog navedenog, još više smo sigurni da odloženi skup „Smisao srpskog svijeta“ treba održati.
Na njemu bi se mogla, iz ugla Srba, ponuditi alternativa dinamično nadirućoj, nepravednoj globalizaciji.
I ovo prelomno vrijeme, koje donosi sukob ideja i velikih događaja, iznjedriće i suštinski kvalitetni napredak, koji će u sebi nositi i sjeme zla, kako bi se procesi ciklično ponavljali – rušio svjetski poredak i uspostavljao novi.

Pionir ekologije i onlajn novinarstva u Srbiji i regionu. Borac protiv mafije. U službi istine, naroda, prirode i pravde.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.