Aleksandar Odžić: Bojkot izbora bi produbio Vučićevu svevlast!

Eventualni bojkot izbora jednog dela opozicije sasvim sigurno bi produbio narastajuću diktaturu jednog čoveka i na duži vremenski period omogućio bi aktuelnom režimu da neometano, ne samo vrši vlast, nego i sa lakoćom donese dugo najavljivani novi Ustav republike Srbije, pa samim tim čitavu državu i pravno – formalno prisvoji kao svoje vlasništvo.

Ako je neko mišljenja da će aktuelni režim, uz sve opravdane kritike izbornih uslova, slobode medija i samog izbornog procesa, dozvoliti da bojkot na bilo koji način uspe, onda ne samo da je politički nezreo, nego svojom nepromišljenošću nanosi štetu čitavom društvu.

Sa druge strane, ako ne učestvujete na izborima, kako mislite da budete prisutni na biračkim mestima i evidentirate sve nepravilnosti, imate uvid u rezultate glasanja, pa samim tim i osporite konačne rezulatet izbora pred domaćom i međunarodnom javnošću.

Dakle, bojkot izbora je legitimna politička odluka koja može da donese određene rezultate, ali samo u situaciji političko – ideološkog jedinstva opozicije i ključnog unapred pripremljenog odgovora na pitanje: Šta nakon izbora? U situaciji u kojoj jedan deo opozicije, bez svega gore navedenog, poziva na bojkot i pri tome ne shvata da zapravo udaljavanjem opozicionih birača od biračkih mesta lagalizuje i legitimizuje aktuelni režim, onda i ne treba da nas čudi Vučićeva svevlast.

Mi Vojvođani nismo u situaciji da bilo šta bojkotujemo, a pogotovo vojvođanske izbore, jer bi to značilo da bojkotujemo sami sebe i ono malo Vojvodine što je preostalo.

Vreme je za Vojvodinu, jer Vojvodine će biti onoliko koliko bude borbe za nju.

Šta mislite o ovome?

Ostavite komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.